Treballem les fraccions amb problemes

Sabem que les matemàtiques estan presents en el nostre dia a dia. 
Un dels continguts matemàtics que hem estat treballant últimament a l'aula i podem trobar cada dia al nostre voltant és el de les fraccions. Així doncs, anem a posar-ho en pràctica.

M'ajudes a resoldre aquests problemes?

1) En Pere té un hort d'arbres fruiters. 6/18 dels arbres són tarongers. Si en total té 414 arbres, quants tarongers hi ha en total?

2) A la biblioteca de l'escola hi tenim molts llibres. Els 7/12 dels llibres són de matemàtiques i la resta de llengua. Si en total tenim 432 llibres, quants són de matemàtiques? I de llengua?

3) Un pintor de cases ha treballat durant dos dies. El primer dia va pintar 2/10 parts de la paret i el segon 5/10 parts. Quina fracció de paret ha pintat en total?

4) En Jaume té un ametller. El primer dia va recollir 3/8 parts dels seus fruits i el segon 2/7 parts. Quina fracció d'ametlles ha recollit en total?

5) En un restaurant s'han consumit al matí 7/12 de les barres de pa, i a la tarda 4/12 més. Quantes barres de pa s'han consumit? Quantes n'han sobrat? 

6) En Lluis ha portat 3 pastissos pel seu aniversari. Cada pastís estava dividit en 8 parts. Entre tots els amics s'han menjat 20 trossos. Quina fracció de pastís s'han menjat? Sabries representar-ho amb el número mixt?
Quina fracció de pastís ha sobrat? 




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Sabries dir on està....?

UNITATS DE MESURA

Los determinantes